13 Nisan 2009 Pazartesi

Ben Kare = Benlik "Ben Değilmiyim"

Neyi tam olarak tamamladığını düşünüyorsun ki yarım bıraktıklarının listesini yapasın. Neler yapmak istediğini tam olarak hatırlıyorsun ama başlamamak için hep bir sebebin, engelin var. Birde senin hep çok işin var. Çok işi olanlar için söylenenleri duyuyorsun değil mi.
Sen misin bu peki.

Sen değil misin, ben her türlü fikri dinlemeye açığım diyen. Sadece dinlemekten mi ibaret senin bu fikirlere açıklığın. Sorgulamadan kabul et demiyorum ki. Hem senin sorgulanması gereken hiç birşeyi düşünmeye vaktin yok ki.

Neden hükmedemiyorsun zamana.

Sen değil miydin hükmeden acıya. senin direncin değil mi bu, tüm olmazlıklara. Sen değil misin hep aşan duvarları. Sen değil misin sızan tüm çatlaklardan. Sen değil misin duvar aşınana kadar uğraşan. Neden hükmedemiyorsun zamana.

Bizi benden daha iyi tanıyan var mı? Ben değil miyim tek sırdaşın. Ben değil miyim sana sorulamayanları tek sorabilen. Ben değil miyim her sorunun cevabını ilk beş saniyede bilen. Ben değil miyim sen.

Peki sen değil misin beni hep susturan. Cümlelerimi tamamlamama izin vermeyen. Sesimi duymamak için tıkayan kulaklarını. Sen değil misin hiç bir konuda fikrimi sormayan. Sen değil misin benim biz olmama izin vermeyen. Sürekli sızlanan, bahaneleri olan, hep engelleyen sen değil misin? Sen değil misin varlığımı kabul eden.

Biliyorum bildiğini, bildiklerimi. Biliyorum tekrar etmekten nefret ettiklerini. Biliyorum sevdiklerini, sevindiklerini. Sende biliyorsun beni. Bende biliyorum bizi.

Tüm bilinenlerin, gizlenenlerin, açıklıkların, derinlerde kalmışlıkların, cesaret edilenlerin ve hoşgörülenlerin anısına....

Zakkum