12 Nisan 2009 Pazar

İçimiz Dışımız Tasarım



Milyonlarca dolarlık tasarımlar.. Yüklediklediğim desen örneklerinden hepsi günün birinde bir genç kızın satın almak için bütün parasını ödeyebileceği eşsiz tasarımlardan olabilir :)



İlk duyduğumda baya dikkatimi çekti aslında. Hiç böle düşünmemiştim. Sanki kumaşlar hep tasarımlı ve tarlada yetişiyor gibime geldi. Baya baya çalışılıyormuş üstünde. Benim bilmediğim çeşitte ve sayıda boya alternatifi mevcut. Buradakilerin hepsi ekolinin ve kuru pastel ile çalışılmış el emeği göz nuru kolaj çalışmaları.


Tabili daha bir sürü püf noktası var bu işin mesela bu renk açılımı sağlanması için çamaşır suyu kullanıldı. Yani her çalışma tasarlayanına özel izler taşıyor. O renk kombinasyonu tasarlayanın o anki ruh halini, sevgilisini, acısını, umutlarını, hayallerini haykırıyor olabilir. Bir düşünün hepimiz üzerlerimizde taa içlerde kalan istekleri taşıyoruz.


Tasarımcılar yerine biz haykırıyoruz hayallerini, acılarını. Yolda yürürken kendi arzusuyla karşılaşan bir tasarımcının halini hayal edin şimdi. Kendi istediğini bir anda yüzüne çarpan o özel tasarımlar. Tıpkı ruhun an'da kendisiyle karşılaşması gibi. Kendisi için özel olan sevgilisini yansıttığı tasarımı, sevgilisinden ayrıldıktan sonra her kullanıcı üzerinde gördükçe tekrar hatırlayacak. Unutturmıyacağız o an mazide kalan aşkını.


Unutmalarına izin vermeyeceğiz tasarımlar arkasına sakladıkları hiçbirşeyi. Çünkü biz tüketiriz, bizim için tasarımcının mutluluğu, hüznü, isyanı, haykırışı önemli değildir. Önemli olan kimsede olmayan o eşsiz tasarımın bizde olmasıdır.



"Tasarımlarını esirgemeden benimle paylaşan kuzenim Fatma'ya çooook teşekkürler"