3 Nisan 2009 Cuma

Neyi Karikatürize Etmek İsterdiniz ?



İlkokul'da resim dersindeki ödevlerimi hep anneme yaptırtmak isterdim :) Resim kağıtları,numarası belli HB kalemeler ve boyalar. Hiç biri ile aram iyi değildi. Büyüdükçe de daha az kullandım renkleri ve çizgileri. Hepimiz gibi.

Geçen derste farkettim. Yiğit Özgür ve Can Barslan'ın karikatürlerine bakarken. Karikatürist tuhaf bulduğu, eleştirmek istediği veya güldürebileceğini düşündüğü herşeyi karikatürize ediyor. Aslında Leman ve Penguen sınırsız anlamlandırma zenginliğine sahip olan karikatürler ile dolu. Şimdi bir düşünelim, neleri karikatürize etmek isterdik. Sisteme karşıtlığımızı, çok eski bir dostun simasını, arkadaşlarınla hep beraber güldüğün anları vs.

Bir kaç kişiye sordum. İlginç cevaplar verenler vardı tabi :)(o kendini biliyor). Benim cevabım için kuzenimden biraz yardım aldım. İşin ehlinden yardım istedik. Sağolsun ricamızı kırmadı. Ortaya böyle ilginç bir kolaj çalışması çıktı. Beğeninize sunulur.


Herşey Eriyor

Alternatif hediye arayanlar, yada evinde farklı tasarımlar olsun isteyenler işte süper alternatifler. Gerçi ben bu eşyaları ilk farkettiğimde çok farklı bir konudan bahsederek anlatmayı düşünmüştüm.(Neyse çok keyfim yok illa da açmam gerekiyor bi başlık).



İlki 'sıvı kitap ayracı'; polisiye kitap okuyucuları düşünülerek tasarlanan bu kitap ayracı, kullanışta pek pratik gibi görünmesede tasarım olarak farklı. Diğerleri biraz daha, hediye edildiğinde normal tepkiler alınabilecek eşyalar sayılabilir.




Özellikle saat anlamlı ama zaman kavramına bakış açım da değişti. Eriyen giden vakitten dem vurup anlatamayacağım kaybettiklerimizi.Sanki hoş görünüyor gibi.Size de Salvador Dali'nin 'Eriyen Saatler' adlı eserini hatırlatmadı mı ?






Ampul ise en eğlenceli olanı. Son seçimlerden sonra bazı arkadaşlara hediye edilmesi manidar olabilir. :)))





Detaylı Bilgi ve Daha çok Görsel için:
http://technabob.com/blog/wp-content/uploads/2007/07/melting_bulb.jpg
http://dvice.com/archives/2008/07/daliesque_melti.php
http://elmaaltshift.blogspot.com/2008/11/sv-kitap-ayralar.html