20 Mart 2009 Cuma

ÖFKELENDİĞİNİZDE NE YAPARSINIZ?

Bir ara epey düşünmüştüm öfke kontrolü konusunda yardım almalı mıyım diye. Birçok yöntem duydum öfkemi nasıl kontrol edebileceğimi anlatan. Bir süre sonra şaka konusu oldu arkadaşlarla aramızda. Öle komik yöntemler önderdiler ki birkaç kez aklıma çok sinirliyken bu teknikler gelince ister istemez güldüğümü fark ettim. Nerdeyse yüz kişiye sordum “Öfkelendiğinde ne yaparsın?” diye. Cevapların bazıları ilginç bazıları da komikti. Bunlardan en çok bilinenler ve herkesin ilk aklına gelenler; bağırmak, içinden 100’e kadar saymak (bunu bende denedim ama sayarken karıştırıyorsun kaçta olduğunu karıştırınca da daha çok sinirleniyorsun), sigara içmek, ağlamak ve sağa sola vurmak. Bunlara ek olarak müzik dinlemek, spor yapmak ve yemek yemekte (bunu pek tavsiye etmiyorum çünkü sinirliyken hızlı ve çok fazla yiyebiliyorsunuz) en çok tercih edilen sakinleşme yöntemlerinden. Benim en anlamsız olduğunu düşündüğüm ve bir türlü yapamadığım ise “nefes egzersizi”. Nefes al, nefes ver. Sakinleş. Güzel bir yerde olduğunu düşün, mesela deniz kenarında. Bütün öfkenin bir gemiye binip, sahilden uzaklaştığına konsantre ol :))))) Bunu neden yapamadığımı beni birazcık tanıyanlar anlamıştır. Ama denemek isteyenler olursa, belki sizde işe yarayabilir. Kesinlikle uygulayamayacağım yöntem ise, sessiz kalmak (ama bunu yapabilen birini tanıyorum). Benim sessiz kalabilmemmm….. :) mümkün değil. Birkaç tane de bana komik gelen

teknik paylaşıyorum sizlerle, mesela; cam kırmak, mekan değiştirmek, ayna karşısında konuşmak, su içmek, alışveriş ve yastığa yüzünü bastırıp bağırmak. En komiği su içmek :) Nereye kadar yani.

Sürekli tükendiğinden bahsedilen dünyanın temel kaynağı suyun, öfke kontrolü için kullanılması ilginçti. O zaman Türkiye gerçekten su konusunda tehdit altında olan ülkelerin başında geliyor.Üstelik bunu bir damla bile suyun ziyan edilmesinden dertli tanıdığım söylüyor (isim vermiyorum bak güzel hatırın için : )). Bunların ne kadarını hatırlayabilirsiniz bilmiyorum. Ama unutmayalım öfkemiz düşüncelerimize bağlıdır.